Stell av frukttrær og bærbusker

Stell av frukttrær og bærbusker

Har du en frukthage eller bærbusker i hagen, kan du faktisk bli selvforsynt med safter og geléer om du leverer bær og epler.

_MG_4110_1Gøy er det også å oppleve at egen produksjon blir til nyttige produkter som varer hele vinteren. Rabarbra er en hardfør grønnsak som bør høstes før St Hans-tider. Den kan dyrkes over hele landet, og trenger godtgjødslet jord og fuktighet. Vi tar i mot rabarbra i Askim i juni. Bærplukking er også en hyggelig hobby, enten det skjer i hagen, på fjellet eller i skog og mark. August er den store bær-måneden for oss. Vi tar i mot bringebær, rips, solbær, blåbær og kirsebær. Bringebær kan leveres frosne. Bærene må være modne og fri for blader. Stilkene på rips og solbær kan henge på.

Ta med barna på eplehøsting. Det er både raskt og morsomt. Vi har egne eplemottak på Østlandet i september og oktober.

Beskjæring og stell av frukttrær og bærbusker er noe de fleste kvier seg for. Men det er ikke så vanskelig som du tror.
Frukttrær og busker beskjæres og tynnes først og fremst for å fornye greiner, øke mengden blomster, forbedre kvaliteten på frukt og bær og for å få bedre fasong. Vi har laget noen enkle råd og tips om hvordan du trimmer trær og busker slik at de bærer mye frukt og saftige bær. Du trenger ikke vente så lenge på resultatet heller.

Beskjærer du om vinteren, vil du se at det blir mye frukt og bær allerede samme høst.

Askim Frukt- & Bærpresseri, Osloveien 93, 1815 Askim, tlf: 69819800, post@afb.no
© Produksjon av Kloner AS - Joomla og Magento