Honning

Vi fører tre varianterKjartans Honning Fra Solhøy Bigård i Trøgstad.

 

Honning er naturens gull, den er søt og deilig og har en rekke helsebringende egenskaper. På Solhøy Bigård i Trøgstad har familien Dahl produsert honning siden 1938. Målet har hele tiden vært å lage et 100 % naturlig produkt og alle Kjartans honninger er hentet rett fra naturen og er uten noen form for tilsetningsstoffer. Biene samler blomsterstøv i 3 perioder, såkalt trekk. Etter hvert trekk ”høstes” honningen og bringes til Solhøy og blir til tre ulike varianter honning, Kjartans Bringebærhonning, Skogshonning og Lynghonning. Honningen er skånsomt slynget og tappet slik at alle enzymer, sporstoffer, mineraler og vitaminer er bevart.

Bringebærhonning er den mildeste av de tre variantene. Denne honningen lages av nektar samlet fra villbringebærplanter i Østfold tidlig på sommeren. Perfekt på brødskiva, som smaksforsterker og søtning til te og cafe’ latte.

Skogshonning har en middels markant smak og lages av nektar samlet fra ulike skogsplanter i Østfold. Smaker deilig rett på brødskiven og passer godt i te, marinader og til baking.

Lynghonning har den kraftigste smaken, den lages av nektar samlet fra røsslyng i Trysil og Telemark i løpet av høsten. Den smaker deilig rett på brødskiven, på osten og passer utmerket til bakverk, marinader og kraftige vinaigrettedressinger.

Se www.kjartanshonning.no

Litt honning i hverdagen? Prøv:

  • Sommerhonning i teen, eller i en caffe latte.

  • Å lage kakao med mørk sjokolade, og søt den med lynghonning.

  • Et drypp lynghonning på en grov havrekjeks med sterk ost.

  • Lynghonning i marinaden, for flott smak og stekeskorpe på kjøttet.

Askim Frukt- & Bærpresseri, Osloveien 93, 1815 Askim, tlf: 69819800, post@afb.no
© Produksjon av Kloner AS - Joomla og Magento